📢Το CBO (Campaign Budget Optimization) είναι μια επιλογή που μας δίνεται στο Facebook Ads Business Manager και βρίσκεται στο επίπεδο "Καμπάνια"-''Campaign''. 👨💼💰 Επιλέγοντας το CBO, ορίζουμε το budget της Διαφημιστικής μας Καμπάνιας στο επίπεδο "Campaign", budget το οποίο θα κατανεμηθεί αυτόματα στα επί μέρους "Διαφημιστικά σύνολα"-"Ad sets". 👨💼💰 Εάν ορίσουμε το budget της Διαφημιστικής μας Καμπάνιας στο επίπεδο "Διαφημιστικά Σύνολα"-"Ad set", έχουμε εμείς (οι διαφημιστές) τον ελέγχο της κατανομής του budget (δηλαδή ορίζουμε εμείς το πoσό του budget που θα διατεθεί σε κάθε "Διαφημιστικό Σύνολο"-"Ad Set").
❓📣 Σε τι χρησιμεύει CBO?
📈 Με την επιλογή CBO, το Facebook αναλαμβάνει με τη βοήθεια ενός αλγόριθμου να κατανέμει ευέλικτα (το πιο πιθανόν άνισα) αυτό το budget στα "Διαφημιστικά Σύνολα"-"Ad sets" με τρόπο ώστε να έχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα με το χαμηλότερο δυνατό κόστος.
💶 Πιο συγκεκριμένα, το Facebook βασισμένο στο "Στόχο"/"Objective", τη "Στρατηγική προσφοράς"/"Bid strategy" και το συνολικό budget που έχουμε ορίσει, εντοπίζει ποια ''Ad sets'' αποδίδουν καλύτερα με το χαμηλότερο κόστος, ξοδεύοντας εκεί το περισσότερο budget, βελτιστοποιώντας έτσι την απόδοση του budget μας.
❓📣 Πότε επιλέγουμε το CBO?
🧍♂️🧍♀️ Επιλέγουμε το CBO όταν το ''Campaign'' μας αποτελείται από 2 ή περισσότερα ''Ad sets''. Σε αυτή την περίπτωση, επιλέγοντας το CBO το Facebook θα διαχειριστεί το budget μας και θα το κατανέμει όσο πιο αποτελεσματικά μπορεί στο ''Audience''–
''Κοινό'' του ''Ad Set'' ή των ''Αd Sets'' που αποδίδουν καλύτερα με το χαμηλότερo κόστος.
📢 Συνοψίζοντας, με την επιλογή CBO (Campaign Budget Optimization) απλοποιείται και αυτοματοποιείται η διαδικασία διαχείρισης του budget της Διαφημιστικής μας Καμπάνιας. Ταυτόχρονα έχουμε μια ευέλικτη κατανομή του budget μας στα ''Ad Sets''-''Διαφημιστικά σύνολα'' του "Campaign''–''Καμπάνιας''μας.
❓📣 Πότε ΔΕΝ επιλέγουμε το CBO?
❌ Δεν επιλέγουμε το CBO όταν τα Audience 2 ή περισσότερων Ad sets έχουν μεγάλη διαφορά στο μεταξύ τους μέγεθος.
👉 Mε την επιλογή CBO ο αλγόριθμος του Facebook δίνει προτεραιότητα στην κατανομή του budget στα "Ad sets"/"Διαφημιστικά σύνολα" με το μεγαλύτερο κοινό. Για παράδειγμα, αν υποθέσουμε ότι το κοινό του "Ad set Α" έχει μέγεθος 100.000, το κοινό του "Ad set Β" έχει μέγεθος 500.000 και το κοινό του "Ad set Γ" έχει μέγεθος 50.000. Ο αλγόριθμος του Facebook θα κατανέμει το περισσότερο budget στο κοινό Β, επειδή θα θεωρεί ότι εκεί υπάρχουν περισσότερες ευκαιρίες για να βρει το καλύτερο αποτέλεσμα.
💸 Στατιστικώς αυτό μπορεί να ισχυεί αλλά δεν αποτελεί κανόνα ότι στο μεγαλύτερο κοινό υπάρχουν περισσότερες ευκαιρίες, γι'αυτό και υπάρχει η πιθανότητα αυτό το δεδομένο να "παραπλανήσει" τον αλγόριθμο και να διατεθεί το μεγαλύτερο ποσό του budget μας σε κοινό/Audience συγκεκριμενου "Διαφημιστικου Συνόλου"/"Ad set", που δεν θα έπρεπε.
❌ Eπίσης δεν επιλέγουμε το CBO όταν θέλουμε να κάνουμε "Testing Audience".
📌 Όταν επιλέξετε το CBO σας συστήνουμε :
1️⃣ Τα Ad sets πρέπει να παραμείνουν ενεργά για τουλάχιστον 7 μέρες για να μπορεί να αποδώσει σωστά ο αλγόριθμος. 2️⃣ Να αποφύγετε τη χρησιμοποίηση του "Ad set spend limit". 3️⃣ Να αποφύγετε τη συχνή χρήση του pause/unpause στα ''Ad sets'' σας. 🆘 P.S: Για κατανόηση των όρων ''Campaign'', ''Ad sets'' και ''Ads'' πατήστε εδώ: https://www.gooiz.com/post/σημαντικές-πληροφορίες-για-τη-δημιουργία-διαφημιστικής-καμπάνιας-στο-facebook
Commentaires