top of page
gooiz λογότυπο, αρχική σελίδα

Προστατεύστε τον υπολογιστή σας απο τους ιους του διαδικτύου

Έγινε ενημέρωση: 3 Οκτ


Προστατεύστε τον υπολογιστή σας απο τους ιους του διαδικτύου

🌐👾 Με τη ραγδαία ανάπτυξη της πληροφορικής εξελίσσονται παράλληλα και τα Κακόβουλα Λογισμικά (Computer Viruses, Trojans, Worms, Ransomware κτλ.) και καταφέρνουν να εισχωρούν με ύπουλους τρόπους στον υπολογιστή σας.


🕵️‍♀️ Για να προστατεύσετε τη συσκευή σας θα πρέπει να είστε πάντοτε σε εγρήγορση και να μπορείτε αναγνωρίζετε οποιαδήποτε ύποπτη δραστηριότητα παρουσιαστεί στην οθόνη σας.


🔒 Επίσης θα πρέπει να εφαρμόσετε συγκεκριμένα μέτρα ασφαλείας στον υπολογιστή σας έτσι ώστε να τον θωρακίσετε από τους ανεξέλεγκτους κινδύνους που καιροφυλακτούν στον κόσμο του διαδικτύου.


👇👇 Για να πετύχετε την προστασία του υπολογιστή σας από οποιοδήποτε κακόβουλο λογισμικό ακολουθήστε τα πιο κάτω:


🛑 Έχετε πάντοτε ένα δυνατό πρόγραμμα anti-virus εγκατεστημένο στον υπολογιστή σας. Εμείς προτείνουμε το Malwarebytes αφού είναι το μοναδικό που μπορεί να αφαιρέσει πολύ ισχυρά trojans.


🛑 Να θυμάστε πάντα μία φορά τη βδομάδα να προβαίνετε σε scan μέσω του antivirus σας έτσι ώστε να ελέγχετε για πιθανά προβλήματα ή οποιαδήποτε ύποπτη δραστηριότητα στον υπολογιστή σας.


🛑 Μην πατάτε ποτέ σε links ή attachments που υπάρχουν ενσωματωμένα σε emails από άγνωστους παραλήπτες που μπορεί να λάβετε στον προσωπικό σας λογαριασμό. Ακόμη και αν γνωρίζετε τον παραλήπτη του Email πριν προχωρήσετε σε κατέβασμα οποιουδήποτε αρχείου επικοινωνήστε μαζί του για να επιβεβαιώσετε πως το αρχείο έχει σταλεί εν γνώση του. Πολλές φορές οι Scammers χρησιμοποιούν διευθύνσεις από τη λίστα των επαφών σας για να σας ξεγελάσουν και να μολύνουν τον υπολογιστή σας.


🛑 Εάν λάβετε κάποιο απειλητικό Email από γνωστό οργανισμό ή εταιρεία που σας ωθεί στο να πατήσετε πάνω σε οποιοδήποτε link ή να προβείτε σε πληρωμή ποσού αγνοήστε το εντελώς και μην προχωρήσετε σε καμία επιπλέον ενέργεια.


Πολλές φορές οι Scammers χρησιμοποιούν εικονικές διευθύνσεις σημαντικών φορέων (Αστυνομία, Κυβερνητικές Υπηρεσίες, Τράπεζες, Ταχυδρομείο κτλ) και προσπαθούν με διάφορες ύπουλες μεθόδους να σας πανικοβάλουν και να σας παρακινήσουν να προβείτε σε συγκεκριμένες ενέργειες που θα τους βοηθήσουν να εισβάλουν στο λογισμικό σας σύστημα και να κλέψουν τα προσωπικά σας δεδομένα.


🛑 Μην πατάτε ποτέ σε διαφημιστικά pop up windows που εμφανίζονται αλόγιστα σε συγκεκριμένες ιστοσελίδες.


🛑 Όταν επισκέπτεστε οποιαδήποτε ιστοσελίδα ή διαδικτυακό κατάστημα ελέγξτε στην αρχή του URL της ιστοσελίδας εάν υπάρχει το πρόθεμα HTTPS ή ένα μικρό εικονίδιο κλειδωμένης κλειδαριάς(πριν από το domain της ιστοσελίδας στο Browser σας).


Εάν δείτε ένα από αυτά τα δύο χαρακτηρηστικά τότε η ιστοτελίδα που επισκέπτεστε είναι ασφαλής. Σε περίπτωση που απουσιάζει το πρόθεμα https ή η κλειδαριά είναι ανοιχτή τότε η ιστοσελίδα που επισκέπτεστε δεν παρέχει πλήρη ασφάλεια στα προσωπικά δεδομένα των χρηστών της αφήνοντάς τα εκτεθειμένα σε επίδοξους scammers.


🛑 Μην αμελείτε να εφαρμόζετε όλα τα σημαντικά updates του λογισμικού του υπολογιστή σας.


🛑 Εάν πρέπει να ενώσετε κάποια περιφερειακή συσκευή στον υπολογιστή σας για να μεταφέρετε δεδομένα εφαρμόστε πρώτα ένα σκανάρισμα της συσκευής για να βεβαιωθείτε πως δεν είναι μολυσμένη με κακόβουλο λογισμικό.


🛑 Μην προχωρείτε σε κατέβασμα οποιουδήποτε παιχνιδιού ή αρχείου από ιστοσελίδες που δεν γνωρίζετε στο 100% ότι είναι ασφαλείς.

Ετικέτες:

コメント


bottom of page